Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/berlinale

На Берлінському кінофестивалі більше не вручатимуть окремі нагороди за найкращі жіночу і чоловічу ролі, повідомляє пресслужба Берлінале.

Натомість нагороди за акторську майстерність об’єднають в гендерно-нейтральні категорії. При цьому кількість номінацій не скоротиться: досі Срібного ведмедя вручали у номінаціях «Найкраща чоловіча роль» і «Найкраща жіноча роль», а з 2021 року це будуть номінації «Найкраща головна роль» та «Найкраща роль другого плану», в яких змагатимуться як чоловіки, так і жінки.

Раніше цього року Берлінський кінофестиваль скасував Срібного ведмедя Альфреда Бауера – нагороду, названу на честь авторитетного кінознавця і першого директора Берлінале, він очолював фестиваль 25 років із його заснування у 1951-му.

Як виявилося, Бауер був членом націонал-соціалістичної партії Німеччини та обіймав одну з керівних посад у відомстві, заснованному Йозефом Геббельсом для контролю кіно. Зокрема, Бауер вирішував, яких кінематрографістів відправляти на фронт, а кого звільнити від військової служби. Після завершення Другої світової війни Бауер ретельно приховував ці факти.

Натомість на Берлінале вручатимуть «Приз журі Срібний ведмідь».

Таким чином, у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю у 2021 році вручатимуть вісім премій: Золотий ведмідь за найкращий фільм; Гран-прі журі – Срібний ведмідь; Срібний ведмідь за найкращу режисуру; Приз журі – Срібний ведмідь; Срібний ведмідь за найкращу головну роль; Срібний ведмідь за найкращу роль другого плану; Срібний ведмідь за найкращий сценарій та Срібний ведмідь за видатні досягнення в кіномистецтві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button