Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На головний офіс банку за адресою вул. Ольгинська, 3-А та на земельну ділянку під ним (площею 0,53 га) наклали арешт для забезпечення позову Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Про це йдеться в матеріалах Печерського районного суду від 21 серпня, повідомляє «Економічна правда».

Суд також заборонив власнику продавати чи іншим способом відчужувати ці об’єкти, а держреєстраторам – реєструвати відповідні акти.

За даними ФГВФО, у вересні 2019 року банк «Аркада» передав в іпотеку для Олега Неліна свій офіс та земельну ділянку під ним як забезпечення боргових зобов’язань ТОВ «Будеволюція» (забудовник ЖК «Патріотика» та «Патріотика на Озерах») за договором позики на 260 млн грн (як зазначається, ринкова вартість офісу – 554,8 млн грн, земельної ділянки – 65,6 млн грн).

«Банк ”Аркада” безоплатно позбувся свого майна на суму понад 600 млн грн, маючи проблеми з ліквідністю, що ставить під загрозу інтереси вкладників та вказані дії спрямовані на порушення їхніх конституційних прав», – йдеться у матеріалах справи.

Фонд гарантування вкладів планує звернутися до суду з позовом до банку «Аркада», ТОВ «Будеволюція» та вказаних осіб для визнання договору позики та іпотечного договору недійсними.

Нагадаємо, ще у січні 2019 року правління Нацбанку до 2021 року зупинено операції банку із залучення коштів від фізичних осіб. 

Крім того, у травні 2020 року під НБУ, Офісом президента, КМДА відбулися мітинги інвесторів житлових проєктів банку «Аркада». Сьогодні зупинене будівництво трьох з них – «Патріотика», «Еврика», «Патріотика на озерах».

У останньому банк «Аркада» розраховував продати близько 13 тисяч квартир. На Осокорках, поміж озерами Небреж і Тягле, планувалося звести 43 будинки заввишки 26-27 поверхів. Проти цього будівництва виступають активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, вважаючи, що зелена зона не має бути забудована.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button