Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Днями КМДА опублікувала проєкт бюджету Києва на 2021 рік. Активісти вважають, що документ містить низку не надто актуальних, а то й непотрібних проєктів, натомість важливі ініціативи залишилися поза увагою. Засновник ГО «Мінзмін» Андрій Кулібаба запропонував зібрати всі пропозиції, ідеї та зауваження громадськості в одному документі.

Зокрема, він вважає, що у бюджетному проєкті бракує фінансування вело- і трамвайної інфраструктури, не передбачено відновлення Стіни пам’яті на Байковому кладовищі, встановлення станцій моніторингу якості повітря, а також зменшено фінансування Громадського бюджету. На останній планували виділити 170 мільйонів гривень, та зрештою суму скоротили до 100 мільйонів.

Киянин Сергій Пасюта повідомляє про такі пріоритети проєкту бюджету:

  • 20 мільйонів гривень планують витратити на реставрацію мосту Патона, але 25 мільйонів — на ремонт підземного переходу на Оболоні;
  • 6,1 мільйона заклали на магістральний веломаршрут, але понад 5 мільйонів — на реконструкцію АЗС;
  • лише 7,6 мільйона на освітлення наземних пішохідних переходів, але 94 мільйони — на реконструкцію зоопарку;
  • 23 мільйони на світлофори, але 20 мільйонів — на вхідну групу на Трухановому острові.

Олександр Рак, аналітик міських даних ЛУН.Місто, для зручності створив документ з бюджетом розвитку і фінансуванням цільових програм. У документі є кілька вкладок з даними, які відсортовані за розміром фінансування або за готовністю.

«Бюджет міста – це той документ, від якого залежить чи зможе житель Борщагівки доїхати до Бесарабки на трамваї чи на велосипеді по велодоріжках хоча б у кінці 2022 року. Спойлер – проєкт бюджету Києва на 2021 рік одразу каже борщагівцям “ні”. Натомість – проєктування багаторівневих розв’язок, майже 100 мільйонів на зоопарк та реконструкція підземного переходу», – зауважує він.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button