Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Департамент транспортної інфраструктури КМДА планує облаштувати багаторівневі паркінги в центрі Києва. Нагадаємо, що Київську міську державну адміністрацію очолює ВІталій Кличко. Зокрема, мова йде про Володимирський проїзд, Поштову площу, ділянку від Європейської площі до Майдану Незалежності та вулицю Володимирську.

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв на презентації бюджету транспортній комісії заявив, що для зменшення транзитного транспорту в Києві передбачається подальший розвиток перехоплювальних паркінгів. За його словами, це дає змогу зупинити транспортний потік, пересадити людей на громадський транспорт і не перевантажувати мережу міста, а особливо центр.

Також, на його думку, продовженням розвитку паркувального простору є влаштування багаторівневих паркінгів, як наземних так і підземних. В першу чергу розглядаються такі адреси: Володимирський проїзд (ділянка між Софійською та Михайлівською площами), Наддніпрянське шосе (біля Поштової площі), ділянка від Європейської площі до Майдану Незалежності, вулиця Володимирська (ділянка між вулицею Льва Толстого і бульваром Тараса Шевченка).

Густєлєв повідомив, що у 2021 рік заклали проєктування, щоб оцінити вартість будівництва. Проте крім цього, потрібно залучати інвесторів і кредиторів, бо, зазначив він, місцевий бюджет не може витримати такі навантаження.

Раніше комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» оголосило аукціон на чотири перехоплювальних паркінги сумарно на 820 місць.

Нагадаємо, в 2016 році містяни вже проводили серію протестів проти підземного паркінгу під Михайлівською площею.

«Будівництво обіцяного Кличком під Михайлівською площею паркінгу «до кінця 2016 рок» не має під собою жодних розрахунків, несе реальний ризик для Софії, Історичного музею і Андріївської церкви, призначається для співробітників МВС, МЗС, прокуратури, суду, готелю «Інтерконтиненталь» і офісу СКМ, може привести до виключення Софії зі списку світового спадку ЮНЕСКО і точно призведе до знищення Міста Ярослава 11 століття», – заявляли тоді активісти.

Пізніше тодішній секретар Київради Володимир Прокопів пообіцяв, що паркінгу на Михайлівській не буде без громадських обговорень.

Читайте також: Раз і назавжди: чому центру Києва не потрібно більше парковок?

Фото: autonews.autoua.net

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button