Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Гіпермаркети мережі «Епіцентр» не зачинилися після початку січневого локдауну і принаймні деякі магазини запускають покупців усередину. Обрані товари оформлюють як онлайн-замовлення.

Згідно з постановою Кабміну, з восьмого до 25 січня можуть працювати лише магазини, в яких не менше 60% площі призначено для торгівлі харчовими продуктами, засобами гігієни тощо.

«Будь-який товар по артикулу відразу продавець у відділі замовляє через інтернет, а далі як і раніше – ідеш і оплачуєш, тільки через спеціальні каси», – повідомляє киянин Максим Шульга.

Фото: Максим Шульга

Телеграм-канал PavlovskyNEWS також опублікував фото з залів «Епіцентру», на яких видно, що люди обирають товари у відділах, позначених обмежувальною стрічкою.

За даними видання, на вході працівники гіпермаркету попереджають, що товари, не внесені до дозволеного списку, слід буде оформлювати через онлайн. Таким чином, покупці купляють «дозволені» товари на звичайній касі, а «не дозволені» – купують через працівників як онлайн-замовлення і забирають там само в окремих пунктах видачі.

Харків’янка Анна Гін, прийшовши в місцевий «Епіцентр» восьмого січня, виявила безліч покупців у магазині, який формально зачинений. Як пояснили їй згодом консультанти, всі відвідувачі – «не те щоб покупці зараз, ви прийшли забрати інтернет-замовлення».

«Заходжу в Епіцентр. Він якийсь дивний – всі відділи перемотані стрічками навхрест, але люди ходять. Багато. Я ж інтелігентна, питаю у хлопця в уніформі: А за загородження заходити можна? – Так, – невпевнено каже прищавий хлопець і трошки шаріється… Про всяк випадок уточнюю у дівчини-консультантки: Я можу тут бути? – Так, – киває дівчина, але головою поводить якось по-болгарськи, паралельно землі», – пише вона.

В самому «Епіцентрі» запевняють, що мережа працює в обмеженому законодавством режимі: магазини приймають онлайн-замовлення з доставкою або видають товари у центрах видачі замовлень офлайн.

Нагадаємо, під час карантину вихідного дня «Епіцентр» заявив про запровадження «72-годинної п’ятниці» – мовляв, мережа продає продукти, ліки і корм для тварин, тож може не зачинятися у суботу та неділю. Це викликало хвилю обурення й, зокрема, різку реакцію з боку Міністерства охорони здоров’я. Після цього мережа погодилася дотримуватися карантину, але, як виявила, зокрема, Держпродспоживслужба, в окремих магазинах відвідувачів пускали всередину, а їхні покупки оформлювали як онлайн-замовлення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button