Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Zhitlobudinvest

Для 1263 інвесторів, які постраждали від афери «Еліта-Центру», будують житло на п’яти ділянках. Про це йдеться у листі заступника міського голова В’ячеслава Непопа до Кабінету міністрів.

У документі вказано, що протягом 2010-2016 років квартири отримали 267 із 1530 інвесторів «Еліта-Центру», ще залишилося забезпечити житлом 1263 потерпілих. Наразі укладено договори про будівництво житлових будинків у таких місцях:

  • на вулиці Милославській (Троєщина): зараз тут триває прокладання мереж, опорядження будинків і прибудинкової території;
  • на вулиці Лук’янівській (між Лук’янівською і Глибочицькою): ведеться будівництво;
  • на вулиці Оноре де Бальзака, поряд із вулицею Польовою (Троєщина): затверджено проєктну документацію, триває процес отримання дозвільних та погоджувальних документів;
  • у Платонівському провулку (Солом’янка). 23-поверхівку будують впритул до дитсадка і школи. Місцева громада запевняла, що будівництво ведеться з порушеннями, зокрема є відхилення від ДБН щодо щільності забудови, відстаней, протипожежних заходів, озеленення тощо. У 2019 році КМДА скасовувала дозвільні документи на будівництво до усунення недоліків.
  • на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної (Позняки). «Через соціальний конфлікт проведення підготовчих та будівельних робіт є неможливим», – зазначено у листі Непопа, котрий до 2018 року очолював компанію «Житлоінвестбуд-УКБ», яка й веде будівництво на ділянці.

Спроба забудови на Здолбунівській наштовхнулася на спротив місцевих мешканців та екологічних активістів – ті валили будівельний паркан, блокували техніку та вступали в сутички з охороною. Активісти стверджували, що забудова знищить озеро Качине, яке будтехніка вже почала засипати. Натомість інвестор наполягав, що озеро – це просто затоплений котлован.

Результат засипання у озера у 2016 році. Фото: Вікіпедія

У листі до Кабміну Непоп також повідомляє, що погоджено реалізацію інвестиційного проєкту будівництва житла ще на трьох ділянках на Милославській – 3,66, 0,27 та 0,62 гектари. Водночас триває пошук нових земельних ділянок, придатних для будівництва житла потерпілим.

Будівельна компанія «Еліта-Центр», заснована громадянином Росії Олександром Волконським (Шаховим), ошукувала вкладників з початку 2000-х років. Жоден із будинків не було добудовано, деякі неіснуючі квартири продавали двічі, а то й тричі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button