Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Громадянин республіки Того прилетів в Україну чотири дні тому, він перебуває у Львівському аеропорту без води та їжі. Йому відмовили у в’їзді в країну, хоча іноземець має робочу візу. Про це розповіла Тетяна Гойдіна, пише bit.ua.

Про громадянина республіки Того, який застряг в аеропорту, розповіли троє громадян Туреччини. Вони також перебувають там декілька діб в очікуванні депортації. Вони прилетіли до України як туристи, мають маршрут і зворотні квитки. На митниці їм відмовили у в’їзді, бо вони мали підозрілий вигляд і нібито не мають грошей.

Туристи запевняють, що мають долари і бронювання в хостелі. Працівники митниці нічого не пояснюють. Для повернення додому їм потрібен новий тест на коронавірус, проте вони закриті в аеропорту і не можуть його зробити. Доступу до їжі, води та душу вони не мають.

За їхніми словами, африканець наразі перебуває в аеропорту четверту добу, доступу до питної води та їжі не отримав, хоч просив прикордонників просто дати води. За свідченнями лінії підтримки прикордонної служби України, він має робочу візу, але у в’їзді йомувідмовлено. Причину не розголошують, кажуть «рішення прийнято попередньою зміною».

Громадянин Того прилетів в Україну з робочою візою, яку допоміг отримати роботодавець. Роботу він знайшов через франкомовні ресурси з вакансіями в Україні. За його словами, в республіці Того йому загрожує смерть. Він намагався пояснити прикордонникам, що його сім’ю вбили, і якщо він повернеться до своєї країни, на нього чекає те саме. Коли у в’їзді в Україну йому відмовили, він попросив біженство.

Гойдіна телефонувала до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, де їй відмовили допомогти іноземцю. На гарячій лінії ДПСУ, де вона попросила надати чоловікові доступ до питної води та їжі, їй відповіли, що це не в їхній компетенції. Фіксувати звернення відмовились, бо “не бачать складу порушення з боку працівників аеропорту та ДПСУ”.

Також дівчина звернулася до Агентства ООН у справах біженців в Україні, де погодилися передати інформацію у львівський офіс, записати ім’я африканця. 12 лютого організація почала спілкуватися з аеропортом. Але достовірність цього перевірити неможливо через відсутність контакту з аеропортом.

У громадянина Того забрали паспорт, кажуть, що повернуть, коли він сяде на літак з України. Він повідомив, що йому не принципово, де отримати біженство. Проте він прилетів саме в Україну, бо мав робочу візу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button