Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: місце, де розташована камера (facebook.com/oleksandr.grechko)

На бульварі Дружби народів, 36, у Києві, запрацювала камера, яка почала фіксувати порушення проїзду смугою громадського транспорту. У перший день було зафіксовано майже 400 порушень, повідомляє пресслужба патрульної поліції столиці в Facebook.

З 15 лютого камера зможе фіксувати не тільки порушення швидкості руху, але й контролювати рух смугою для громадського транспорту. За відповідні порушення кожен водій має сплатити штраф у розмірі 510 гривень. Але якщо оплатити в перші десять днів від моменту порушення – є традиційна знижка в 50%. Таким чином штраф становитиме 255 гривень.

Першого червня 2020 року в Києві запрацювали камери автофіксації порушень правил дорожнього руху. Станом на кінець року перевищення швидкості в Києві та області фіксували 45 камер. У МВС звітують, що на місцях де встановлені комплекси автоматичної фіксації правопорушень, кількість ДТП з потерпілими та загиблими знизились у три рази.

Нагадаємо, згідно з даними Центру організації дорожнього руху, щонайменше чверть транспортних засобів, які рухаються відокремленими смугами для громадського транспорту, – порушники. При цьому на деяких вулицях смуги чи не повністю зайняті приватними автівками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button