Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Центральна бібліотека імені Шевченка для дітей показала візуалізації нової тераси на даху. Цієї весни там планують проводити різні заходи.

Обіцяють «свіже повітря, зручні місця для роботи та відпочинку, улюблені книги та фільми, цікаві розмови».

У 2018 році в Бібліотеці Шевченка, що на проспекті Перемоги, 25А, зробили ремонт за міською програмою оновлення бібліотек Bibliоhub.

Модерністський фасад залишили. Читальну залу для підлітків і дорослих переробили фактично на коворкінг із безкоштовним WI-FI. Дорослі можуть працювати тут за невелику плату, яка починається з другої години користування.

Підвіконня облаштували так, щоб відвідувачі могли там сидіти. Кругові сходи ведуть на другий поверх, де розташовано відділ мистецтв та простір для подій і майстеркласів. Звідти можна потрапити на балкон, де відвідувачі також працюють чи читають.

Як розповідали працівники бібліотеки виданню weekend.today, дизайн придумували вони самі.

Спершу після ремонту бібліотеку називали «хабом», але потім відмовилися від цього слова. «Люди сприймають хаб як ремонт бібліотеки, а це не зовсім так. Тут важливе наповнення – потрібно розширяти коло послуг, впроваджувати нові проекти. Багато бібліотек стало хабами, і нам захотілось від цього відійти», – пояснює директорка Яна Біленко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button