Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Bihus.info

На території Труханового острова в Києві правоохоронці проводять слідчі дії в рамках розслідування справи про самовільне захоплення земельної ділянки охоронною фірмою, повідомляє пресслужба поліції. Як стверджують журналісти Bihus.info, ця фірма охороняє нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Повідомляється, що працівники благоустрою демонтують самоправно встановлений огороджувальний паркан, а всі споруди, які незаконно збудували, знесуть. Самовільно зайняту ділянку мають повернути до власності громади міста Києва.

Встановлено, що ділянка на Трухановому острові площею один гектар була незаконно захоплена, після чого на ній була облаштована база для однієї з охоронних фірм. При цьому по периметру ділянки звели паркан уздовж прибережно-захисної смуги, тим самим заблокувавши громадянам вільний доступ на територію острова і до берегової лінії. Міська влада не приймала жодних рішень про передачу цієї земельної ділянки у власність або оренду.

Крім того, територія Труханового острова має статус ландшафтного заказника місцевого значення і охороняється законом.

В ОПЗЖ заявили, що «Зеленський і його оточення, програвши політичну боротьбу з опозицією, вирішили використовувати правоохоронні органи для того, щоб розправитися з нею».

В розслідуванні Bihus.info йшлося, що паркан, який оточив 11,5 тисячі квадратних метрів Труханового острова, заходить прямо у воду, а це означає, що берег повністю відрізаний від містян. Там розташовується тренувальна база працівників охоронної фірми «Шторм», які яка займається охороною лідерів партії ОПЗЖ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button