Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Міжнародна група вчених визначила, які моделі харчування найбільше пов’язані з утворенням серцево-судинних захворювань та ризиком смерті, йдеться в дослідженні, оприлюдненому в журналі BMC Medicine.

Учені з Пекінського та Оксфордського університетів, Університету Західної Австралії проаналізували дані британського біобанку про здоров’я та спосіб життя більш як 116 тисяч людей. За майже п’ять років у 4 245 з них зафіксували серцево-судинні захворювання, інфаркти та інсульти, 838 померли через це. Ще 3629 людей померли від інших причин.

Виявилося, що два режими харчування пояснюють 63% відмінностей в енергетичній щільності, наявності цукру і жиру. Зокрема, перший режим передбачає надмірне споживання шоколаду, кондитерських виробів, масла і хліба з низьким вмістом клітковини. Натомість у цьому випадку люди споживають недостатню кількість свіжих фруктів і овочів. За такого раціону ризик серцево-судинних захворювань підвищувався в 1,07 раза, а ризик смерті від будь-якої причини – у 1,37 раза.

Другий режим харчування передбачає споживання цукровмісних напоїв, фруктових соків, столового цукру, а також консерви. У такому випадку ризик серцево-судинних захворювань підвищувався в 1,14 раза, а ризик смерті від будь-якої причини – у 1,11 раза.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button