Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: будівництво метро на Виноградар (Kyivmetrobud)

Прокуратура та фіскальна служба проводять прийшли з обшуками до офісу «Київського метрополітену». Слідчі дії проводять в межах кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків під час будівництва Сирецько-Печерської лінії метро.

У 2020 році компанія «Київметробуд» на замовлення генпідрядника «Київського метрополітену» упродовж 2020 року здійснювала роботи з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар. Правоохоронці стверджують, що компанія замовляла ремонтні роботи у товариства, яке перераховувало бюджетні кошти на рахунки підприємств з ознаками фіктивності. За попередніми даними, сума збитків становить близько дев’яти мільйонів гривень.

«Київметробуд» також здавав в оренду афілійованому підприємству власні виробничі потужності, на яких фактично КП виготовлялись залізобетонні конструкції.

22 квітня Київрада збільшила витрати на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро. На нову лінію виділили ще 1,5 мільярда гривень. Раніше фінансування будівництва сягало 6,3 мільярда.

Також зараз обшуки проходять в «Київпастрансі». Слідчі дії у КП та у підрядного підприємства проводяться у справі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та привласненні бюджетних коштів. За версією слідства, посадовці комунального підприємства разом із підрядником у 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, які були виділені на реконструкцію трамвайної лінії у Деснянському районі столиці.

Упродовж 11 та 12 травня обшуки пройшли також в «Київзеленбуді», «Спецжитлофонді», «Київміськсвітлі», «Київавтодорі», департаментах соцполітики, містобудування та архітектури, земельних ресурсів. Правоохоронці вручили повідомлення про підозру 11 особам, у тому числі чинним працівникам департаментів КМДА, комунальних та підрядних підприємств і керівникам.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button