Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oleksandr Rundel

На сайті Київської міськради зареєстровано проєкт рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на проспекті Валерія Лобановського, 113 з ТОВ «Господарник». Це компанія з орбіти впливу київського депутата від «Європейської Солідарності» Ігоря Баленка.

Прийняття проєкту відкриє шлях до створення екопарку Совські ставки. Договір від 2008 року хочуть припинити у зв’язку з невиконанням «Господарником» зобов’язання щодо завершення забудови в строки, встановлені проєктною документацією. Зараз проєкт знаходиться на розгляді профільної комісії.

Ініціаторами рішення виступили Олеся Пинзеник та Мирослава Смірнова з УДАРу, Андрій Вітренко – «Слуга народу», Юлія Усик – ОПЗЖ, Аліна Михайлова – «Голос».

За словами журналіста Андрія Яніцького, депутатів Київради вже «просять “захворіти” під час голосування або щоб “картка не спрацювала”».

Баленко планував збудувати на Совських ставках вісім багатоповерхових будинків. Площа плями житлового комплексу, за словами самого забудовника, становитиме три гектари. За договором оренди, орендар мав почати будівництво протягом трьох років, але наразі ще нічого не збудовано.

24 березня Касаційний господарський суд виніс рішення на користь громади, яка виступає проти забудови нижнього каскаду Совських ставків. Суд підтримав вимогу прокуратури повернути в апеляцію справу щодо розірвання договору оренди території нижнього каскаду Совських ставків з фірмою «Господарник».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button