Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/munohorona

Колишньому керівнику КП «Муніципальна охорона» оголосили підозру в заволодінні бюджетними коштами за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомляє пресслужба Київської прокуратури.

Слідчі дійшли висновку, що «Муніципальна охорона» закупила послуги з професійного навчання та підвищення кваліфікації охоронників на 300 слухачів. Директор підписав акти здачі й прийняття наданих послуг, хоча навчання так і не відбулося. На рахунок приватної фірми за ненадані послуги перерахували понад 580 тисяч гривень.

У прокуратурі зазначають, що екскерівник Мунохорони зараз обіймає посаду заступника директора одного з транспортних комунальних підприємств Києва.

З 2017 до 2020 року на утримання «Муніципальної варти» та «Муніципальної охорони» з міського бюджету Києва витрачено понад 43 мільйони гривень. Кошти пішли на зарплати та закупівлю форми, гумових кийків, газових балонів, травматичних пістолетів. У 2021 році «Муніципальна охорона» підписало договори на послуги охорони на майже 170 мільйонів гривень, і абсолютну більшість цієї суми отримає з бюджету Києва.

Закон, який врегулював би статус муніципальних варт і охорон, досі не ухвалено. Відповідно до статуту територіальної громади Києва охорона правопорядку в місті здійснюється виключно правоохоронними органами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button