Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Микола Бойко

Київблагоустрій на цьому тижні демонтує незаконні МАФи в 14 київських підземних переходах. Станом на 27 травня, у дев’яти з них роботи вже закінчили, повідомив директор КП Микола Бойко.

Роботи вже закінчили в переходах поруч з універмагом «Україна», на проспекті Перемоги, на Лук’янівській і Деміївській, на вулицях Левка Мацієвича, Глибочицькій, Соборності, Срібнокільській і Гришка. Також частково демонтували кіоски в переході на Майдані Незалежності, які планують повністю ліквідувати за тиждень.

Крім того, до кінця тижня комунальники збираються очистити від незаконних торгових точок переходи біля станцій метро «Почайна» і «Контрактова площа», а також переходи на вулицях Спаській і Ревуцького.

За словами Бойка, інспектори щодня проводять перевірки та ліквідують незаконні МАФи.

Більшість МАФів після демонтажу повертаються на свої місця. За словами Бойка, штрафи занадто малі та не лякають продавців. Наприклад, 14 травня Київблагоустрій завершив демонтаж 80 торговельних конструкцій у підземному переході на Льва Толстого. 17 травня продавці повернулися в перехід. На наступний день комунальники разом з правоохоронцями та працівниками районного ШЕУ знову демонтували ятки. І вже 19 травня там знову запрацювали деякі МАФи.

Наразі штрафи, передбачені за стихійну торгівлю, сягають від 340 до 1 700 гривень. Розмір штрафу залежить від форми власності. Якщо протокол складено на фізичну особу, то це може бути 340 гривень, а якщо на юридичну – 1 700 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button