Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ucf.ua/

Український культурний фонд закликає перезавантажити як саму інституцію, так і її Наглядову раду. Про це заявила голова Наглядової ради УКФ Лариса Мудрак.

У квітні змінилося керівництво УКФ та склад Наглядової ради. Згодом під час конкурсу культурних проєктів УКФ відмовила у фінансуванні значній частині проєктів, які під час попередніх етапів відбору посіли високі місця в рейтингу. Натомість Наглядова рада вирішила фінансувати проєкти, що отримали кількість балів і зайняли нижчі місця в рейтингу.

Зокрема, відмови отримали фестиваль «Німі ночі» від Довженко-Центру, Львівський фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, Форум креативних індустрій, літературно-перекладацький фестиваль Translatorium, Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF) та інші. В УКФ заявили, що зекономлені кошти спрямують на масштабні події, присвячені 30-річчю Незалежності України.

Мудрак закликає підтримати та зберегти колектив УКФ, який зараз «зазнає репутаційних втрат».

«Публічна комунікація вже перейшла на рівень, коли сторони не чують одна одну й колектив фонду не витримує навантаження. Обмін листами й зверненнями може бути незкінченним й не вирішує ситуацію. Слова не допомагають… Потрібне перезавантаження як самої інституції, так і Наглядової Ради після закінчення конкурсного відбору та проходження аудиту», – заявляє Мудрак.

Вона заявила, що за неможливості здолати кризу протягом двох тижнів візьме самовідвід і запропонує такі ж кроки членам Наглядової ради.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button