Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/insight.ngo

25 червня о 16:00 біля Офісу президента відбудеться перший в Україні прайд у форматі рейву. Музичним хедлайнером заходу стане німецький діджей Stef Mendesidis.

Рейв-прайд – це протестна акція, покликана звернути увагу, з одного боку, на напади праворадикалів на ЛГБТ і феміністок, а з іншого – на поліцейський тиск на нічні клуби та електронну сцену.

«Поки західні партнери України в особі президента Байдена вітають усіх громадян офіційними зверненнями з нагоди прайд-місяця, а нічні клуби Берліну занесені до культурної спадщини Німеччини, в Україні ЛГБТ+ спільнота досі потерпає від безкарних нападів праворадикалів, а сучасна електронна сцена піддається справжнім репресіям з боку поліції», – зауважують організатори.

Учасники рейв-прайду вимагатимуть:

  • ухвалення законопроєкту №5488, який посилює відповідальність за нетерпимість;
  • реформи поліції, прокуратури та судової системи, зокрема зміни керівництва МВС, яке, на думку організаторів, ігнорує звернення та заяви, затягує та закриває справи щодо нападів радикалів, брутальності і неправомірності з боку поліції;
  • негайного розслідування нападів радикалів на ЛГБТ- та феміністичні події, активісток та організації;
  • розслідування рейдів закладів електронної сцени Києва та затримань культурних діячів;
  • створення безпечних та сприятливих умов для розвитку електронної сцени в Україні.

Протестні акції проти нападів праворадикалів та на підтримку законопроєкту 5488 вже проходили раніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button