Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Муніципальної охорони

Директора комунального підприємства КМДА «Муніципальна охорона» та директора приватного підприємства обвинувачують в заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт. У розслідуванні йдеться, що комунальне підприємство провело процедуру закупівлі послуг з професійного навчання та підвищення кваліфікації охоронців на 300 слухачів. Тоді директор КП змовився із директором товариства, яке отримало право на проведення навчання. Він підписав та затвердив акти здачі-прийняття наданих послуг, знаючи, що навчання та підвищення кваліфікації охоронників, фактично не відбувалось. Тобто умови договору зі сторони виконавця не виконано.

Як наслідок «Муніципальна охорона» на рахунок приватного товариства перерахувала понад 580 тисяч гривень за ненадані послуги, що підтверджується висновком експертизи.

З 2017 до 2020 року на утримання «Муніципальної варти» та «Муніципальної охорони» з міського бюджету Києва виділили понад 43 мільйони гривень. Кошти пішли на зарплати та закупівлю форми, гумових кийків, газових балонів, травматичних пістолетів. У 2021 році «Муніципальна охорона» планує заробити на наданні послуг охорони 169,61 мільйона гривень. Майже 99% (167,71 мільйона) доходу складають надходження з бюджету Києва у вигляді оплати за охорону об’єктів комунальної власності.

Закон, який врегулював би статус муніципальних варт і охорон, досі не ухвалений.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button