Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: astana.gov.kz

У Києві запустився новий сервіс оренди електросамокатів – Jet, повідомляє Ain.ua. Це вже сьомий сервіс прокату такого транспорту в Києві.У застосунку сервісу, який запустили 29 червня, наразі доступно близько 75 самокатів.

На відміну від інших подібних сервісів, Jet не має плати за розблокування. Платити потрібно тільки за хвилину – 2,5 гривні. Є також варіант оренди на 12 годин або «поки не розрядиться»: в такому випадку спишеться сума, яка дорівнює обсягу зарядки (це близько 375 грн, якщо самокат повністю заряджений), а платити за хвилини не потрібно.

Зона покриття – тільки правий берег Києва, а саме центр міста, Поділ та Печерськ. У майбутньому компанія планує розширювати число самокатів на лінії та збільшувати зону покриття. Також з відмінностей – можливість взяти до п’яти самокатів з одного аккаунта і накопичення бонусів.

Щоб почати користуватися самокатом, потрібно завантажити застосунок (доступно для iOS і Android) і зареєструватися в ньому. Далі можна знайти на карті найближчу парковку і за допомогою програми відсканувати QR-код на кермі самоката.

Jet – компанія з Казахстану, яку відкрили у 2021 році. Сервіс почав працювати в містах Алмати та Нур-Султан. Наступною країною запуску стала Україна, зокрема – Київ. Зараз планується масштабування на Одесу, Львів та Харків. Потім – Грузія.

У червні КМДА та всі оператори послуг прокату електросамокатів міста підписали меморандум про співпрацю, який регулює їх безпечне використання в місті. Зокрема, компанії зобов’язали знизити швидкість електросамокатів до 20 км/год, а в окремих пішохідних зонах до 14 км/год, облаштувати стоянки для самокатів із розміткою та запровадити зони, де буде заборонено залишати самокати.

Читайте також: Заполонили все місто: скільки прокатних електросамокатів у Києві? (Підрахунок)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button