Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: prozorro.sale

Аукціон з продажу офісу банку «Аркада» на вулиці Ольгинській, 3, поряд із метро «Хрещатик», вкотре не відбувся через відсутність учасників.

Ще в березні будівлю площею 14 тисяч квадратних метрів та ділянку в пів гектара оцінили у 971 мільйон гривень. Далі початкову ціну знизили до 612 мільйонів, а тепер вона становить 428 мільйонів, що більш як удвічі менше березневої.

Банк «Аркада» збанкрутував восени 2020 року, залишивши після себе недобудовані ЖК «Еврика», «Патріотика», а також скандальний «Патріотика на озерах» на місці зеленої зони на Осокорках. Зокрема будівництво «Патріотики на озерах» передбачає намивання піску на озерах Небреж і Тягле. Озера вже засипають піском і будівельним сміттям.

Добудовувати житло взялася будівельна компанія Stolitsa Group. КМДА підписала з новим забудовником меморандум, в якому йдеться, зокрема, про створення екопарку. Але, як виявилося згодом, у новому плані ЖК замість 43 багатоповерхівок з’явилося 48.

Проти будівництва виступають активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, вимагаючи створити екопарк замість забудови.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button