Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з prozorro.sale

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж головний офіс збанкрутілого банку «Аркада» та ділянку під ним, розташовані на вулиці Ольгинській, 3, що поблизу метро «Хрещатик».

Аукціон на Prozorro мав пройти сьогодні, четвертого березня, але торги не відбулися. Будівлю площею 14 тисяч квадратних метрів та ділянку в пів гектара оцінили у 971 мільйон гривень.

Раніше активісти, які виступають проти забудови зеленої зони на Осокорках та за створення на цьому місці екопарку, зазначали, що мільярда гривень, який може коштувати головний офіс «Аркади», а також грошей від продажу 300 гектарів земельних ділянок, може вистачити на виконання зобов’язань перед інвесторами ЖК «Патріотика» та «Еврика» – без того, щоб будувати «Патріотику на озерах».

Банк «Аркада» планував звести на Осокорках, поміж озерами Небреж і Тягле, 43 будинки ЖК «Патріотика на озерах» заввишки 26-27 поверхів. Проти будівництва виступили активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, вважаючи, що зелена зона не має бути забудована. Під тиском громадськості Київрада розірвала договір оренди землі під забудову, забудовнику поставили вимогу скоригувати проєкт і вдвічі зменшити житлову забудову.

Восени 2020 року банк «Аркада» збанкрутував, і будівництво остаточно зупинилося.

Цьогоріч КМДА оголосила про підписання меморандуму про добудову житлових комплексів «Патріотика», «Еврика», а також «Патріотика на озерах». Добудувати 11 тисяч квартир вкладників банку «Аркада» взялася компанія Stolitsa Group.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button