Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рух Чесно обіцяє розмістити в Києві білборди із результатами поіменного голосування і фотографіями депутатів, які підтримають рішення про забудову зеленої зони на Осокорках.

Комісії Київради розглядатимуть проєкт, поданий депутатом від «Батьківщини» й очільником Екологічної комісії Денисом Москалем. Громада, яка виступає за створення екопарку замість будівництва 48 багатоповерхівок ЖК «Патріотика на озерах», наголошує, що цей проєкт легітимізує рішення суддів, якими забудовник намагається продовжити договори оренди.

Зокрема, у проєкті пропонується знизити для забудовника орендну плату до 0,01%, скасувати зобов’язання щодо садочків і шкіл, а також скасувати обмеження щодо забудови захисних смуг озер.

14 липня Земельна комісія Київради мала розглядати цей проєкт, але перед самим засіданням зняла питання з розгляду. До нього планують повернутися після розгляду бюджетною комісією, яка є профільною у цьому питанні.

«Чесно» вбачає корупційні ризики в ухваленні проєкту рішення і закликає громадян і громадські організації підписати відкрите звернення до депутатів Київради щодо неприйняття рішення про забудову екопарку «Осокорки».

 

У 2018 році під тиском громадськості Київрада проголосувала за створення екопарку та розірвання договору оренди з забудовником. 2019 року Господарський суд заборонив будівництво на території рекреаційної зони. Апеляційний адмінсуд скасував дозвіл на початок будівельних робіт. Наразі тривають суди щодо скасування ДПТ.

Після банкрутства банку «Аркада» добудовувати ЖК взялася будівельна компанія Stolitsa Group. КМДА підписала з новим забудовником меморандум, в якому йдеться, зокрема, про створення екопарку. Але, як виявилося згодом, у новому плані «Патріотики на озерах» замість 43 багатоповерхівок з’явилося 48.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button