Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Anastasiya Pogorelova, з фейсбук-сторінки «Екопарк Совські ставки»

Переважна більшість киян негативно ставляться до забудови київських водойм, які опинилися під загрозою, – таких як озера Вирлиця, Небреж, Качине та Совські ставки. Результати опитування презентувала 19 липня соціологічна компанія Gradus.

Блакитна інфраструктура

Так, кожен другий (51,1%) киянин чув про ризик забудови Совських ставків на правому березі. 46,6% опитаних чули про ризик забудови озера Вирлиця на Харківському масиві, 42,1% – про ризик забудови озера Небреж на Осокорках, 41% – озера Качине на Позняках.

Негативно до забудови Совських ставків ставляться 86,2% опитаних. Проти забудови озера Качиного – 83,6%, проти забудови озера Небреж – 83%, а проти забудови озера Вирлиця – 79,6%.

Також опитувані заявили, що змінять своє ставлення до депутатів і фракцій міської ради у гірший бік, якщо ті підтримують забудову Качиного (86,8%), Совських ставків (82,4%), Вирлиці (79,9%) та озера Небреж (79,6%).

Якщо ж депутат чи фракція виступають проти забудови, ставлення до них покращиться у 50-60% киян залежно від конкретної водойми.

Читайте також: Обличчя депутатів, які проголосують за забудову Осокорків, розмістять на білбордах у Києві

Зелена інфраструктура

58,8% респондентів відповіли, що їм не вистачає парків, скверів і лісопарків у своєму районі. А 3,9% заявили, що в їхньому районі зелених зон зовсім немає. Сказали, що їм достатньо зелених зон – 34,8%.

При цьому 43% вважають, що загалом у Києві кількість зелених зон зменшилася за останні три роки. 30,3% вважають, що збільшилася, а 12,5% – що залишилася без змін.

65,4% опитаних чули про випадки знищення зелених зон з метою забудови. Не чули про такі випадки лише 14,9%.

На запитання Чи схвалюєте ви знищення зелених зон з метою забудови? негативно відповіли 93,7%. При цьому 76,5% зовсім не схвалюють, а 17,1% – скоріше не схвалюють. Схвалюють забудову на місці парків і скверів 3,8%.

92,8% киян зазначили, що відвідують зелені зони у своєму районі, а не відвідують – лише 4,9%.

На думку киян, зелені зони в місті потрібні для прогулянок з дітьми, сім’єю (82,7%), для очищення повітря (79,8%), для відпочинку і дозвілля (76,2%), для краси (65,9%) та для занять спортом (58,2%). Жоден не відповів, що зелені зони не приносять користі.

Gradus – система швидких соціологічних онлайн опитувань на базі вибірки панельного типу за допомогою мобільного додатку Gradus. Метод збору інформації: опитування, самостійне заповнення на смартфонах серед учасників онлайн-панелі Gradus.

18-22 червня в такий спосіб опитали 471 людину. Теоретична похибка вибірки становить 4,5%.

Нагадаємо, активісти провели фігурі Віталія Кличка «екскурсію» Совськими ставками, закликаючи міського голову відвідати територію особисто.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button