Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Altdesign, Вікіпедія

23 березня КМДА вирішила подовжити до 2024 року виконання інвестиційного договору для будівництва ЖК на місці озера Качиного на Позняках і підготувати пропозиції для початку підготовчих робіт на ділянці. Документ опублікував активіст Георгій Могильний.

Нарада відбулася під головуванням заступника київського міського голови В’ячеслава Непопа, який до 2018 року очолював компанію «Житлоінвестбуд-УКБ», котра й веде будівництво на ділянці.

Будівництво планується на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної. Частина квартир у майбутньому багатоповерховому ЖК призначена для інвесторів, які постраждали від афери «Еліта-Центр».

На цій землі розташоване озеро Качине, яке забудовник не визнає озером, стверджуючи, що водойма – це просто затоплений котлован. У 2015 році озеро почали засипати будівельним сміттям. Як повідомляє LB.ua, у цей період на озері активно гніздувалися качки та чайки. Після резонансу в ЗМІ забудовник призупинив роботи до кінця сезону гніздування. Будівельні роботи також відклали через вибори Київрада та міського голови, що відбувалися того ж року.

У 2016-му засипання озера поновили, що викликало ще більший спротив місцевої громади, відбувалися сутички. Обурення мешканців викликало також відсутність попередніх громадських слухань щодо забудови.

Результат засипання у озера у 2016 році. Фото: Вікіпедія

Забудовник подав до суду до активістів, які пошкодили будівельний паркан та блокували техніку, але торік суд став на бік громади.

Цьогоріч Непоп пояснював Кабінету міністрів, що будівництво на Здолбунівській «є неможливим через соціальний конфлікт».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button