Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23595 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Андрій Шурпенков

Охоронний договір на будівлю «Тарілки» на Либідській площі передбачає розміщення закладів харчування та торгівлі. Документ передав «Хмарочосу» Олексій Радинський, один із засновників руху Save Kyiv Modernism, режисер фільму про автора проєкту будівлі Флоріана Юр’єва.

Охоронний договір підписали Департамент охорони культурної спадщини КМДА та балансоутримувач — УкрІНТЕІ — у серпні 2021 року.

Відповідно до документа, інститут зобов’язується використовувати будівлю для розміщення бібліотеки, музею, закладів харчування та торгівлі, а також адміністративно-офісних приміщень.

Також балансоутримувач має протягом 2021–2024 років відреставрувати будівлю. Переробляти її зовні або зсередині забороняється.

На будівельному стенді перед «Тарілкою» вказано, що компанія Вагіфа Алієва «Альдо», яка орендує стилобатну частину інституту, реставруватиме будівлю. Проєкт реставрації розробляла компанія «Капітел Стоун» архітектора Віталія Молочка.

Нагадаємо, також існує альтернативний проєкт реставрації від ініціативи Save Kyiv Modernism. Його розробляла команда на чолі з архітекторами Олексієм Биковим, Славою Балбеком та спільно з Юр’євим.

Позаду «Тарілки» триває будівництво ТРЦ Ocean Mall. З іншого боку забудовник зніс рожеву будівлю, найстарішу на Либідській площі.

Торік Мінкульт вніс «Тарілку» до реєстру пам’яток місцевого значення.

Флоріан Юр’єр помер 11 вересня цього року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button