Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Peter Wendt / Unsplash

На сайті електронних петицій Київради зареєстровано вимогу зберегти Деміївський ринок. Підписанти пропонують скасувати дозвіл на знесення ринку, а у разі відмови орендатора — розірвати з ним договір оренди ділянки.

Автор петиції наголошує, що ринок має попит у мешканців не тільки Голосіївського району, але й Печерського, особливо пенсіонерів та малозабезпечених громадян. Він запевняє, що «жоден продовольчий ярмарок за масштабом, асортиментом продуктів і зручністю не може порівнятися зі стаціонарним ринком, розташованим біля станції метро та автовокзалу».

У петиції йдеться про те, що на ринку продають переважно продукти від дрібних українських фермерів. Наразі звернення набрало 300 голосів із 6000 необхідних.

Деміївський ринок планують закрити з першого листопада. На його місці компанія «Манхеттен Інвест» зводитиме 30-поверховий комплекс із торгово-розважальним центром.

У березні 2018 року Київрада передала «Манхеттен Інвест» три ділянки загальною площею 1,17 гектара в оренду на 25 років. У 2017 році компанія набула право власності на нежитлові будівлі на місці Деміївського ринку.

Ділянка в оренді «Манхеттен Інвест». Карта: Наші гроші

Поряд, уздовж вулиці Ізюмської, компанія Perfect Group будує ЖК Riverdale. Головною «фішкою» проєкту стане відродження річки Совка, яку в радянський період закрили в колектор. При цьому територія майбутнього ЖК буде закритою.

Карта з сайту ЛУН

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button