Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Жителі Мінського масиву, що в Оболонському районі Києва, мітингували проти будівництва житлового комплексу замість торгового центру «Полярний». Про це повідомляли спільнота Життя Оболонського Району та Мінського Масиву.

Містяни впевнені, що після завершення будівництва в районі станеться транспортний колапс, адже навіть зараз ніде паркувати свої автівки. Крім того, найближчі до майбутнього ЖК школи та дитсадки переповнені. У класах шкіл навчаються по 35 дітей, а чергу дитсадок треба займати на два роки вперед.

«П’ять будинків на тисячу квартир на місці ТЦ – це смерть всьому, район стане непридатним для життя», – йдеться у повідомленні.

Жителі масиву планують йти на громадські слухання і писати скарги в усі інстанції. Вони вже створили петицію проти будівництва. З 29 вересня її підписали майже чотири тисячі людей.

На початку вересня відбулася перша зустріч жителів щодо знесення ТЦ «Полярний» на вулиці Калнишевського. Замість торгівельного центру девелоперська компанія «Інтергал» хоче побудувати п’ять нових будинків.

За словами юриста Олександра Кучерявого, компанія отримала дозвіл на будівництва п’ятої черги ЖК «Яскравий» цього ж девелопера, який здали в експлуатацію в 2019 році. А містобудівні умови та обмеження, зазначає він, видані Департаментом містобудування та архітектури КМДА в 2013 році не стосуються нового будівництва, адже видавалися під інші показники та об’єкти. Серед порушень він також називає: відсутність детального плану території, порушено максимальний відсоток площі забудови земельної ділянки, перевищено нормативну щільність населення тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button