Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба ДІАМ

Окружний адміністративний суд призупинив дію приписів Держінспекції архітектури та містобудування щодо компанії МФК, яка будує 50-поверховий житловий комплекс 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а. Про це пише видання Нерухомі.

Суд задовольнив позов обслуговуючого кооперативу «Ексон Прем’єр Шулявська», який вважає, що порушуються права користування земельною ділянкою для забудови. За словами представника забудовника, його належним чином не повідомили про час та дату складання акту перевірки за результатами держархбудконтролю.

Кооператив заявив у суді, що невжиття заходів забезпечення позову позбавить його можливості продовжити виконувати будівельні роботи та виконувати інші договірні зобов’язання. Крім того, зупинка будівельних робіт призведе до зміщення термінів будівництва об’єкта, що спричинить порушення процесу будівництва згідно з будівельними нормами та стандартами. Враховуючи це, суд вимоги кооперативу вирішив задовольнити.

Раніше ДІАМ склала протоколи на компанію, що будує ЖК 50Avenue. В інспекції заявили, що виконання будівельних робіт відбувається без отримання дозволу. Забудовнику загрожує штраф у розмірі 900 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – це понад 2,2 мільйона гривень.

Ділянку площею 0,3 гектара розташовано фактично на території скверу «Слава танкістам» поблизу станції метро «Шулявська». Також поряд із ділянкою — Архітектурно-будівельна бібліотека імені Заболотного, якій загрожує виселення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button