Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23646 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Майкл Шин у ролі янгола Азирафаїла (ліворуч) у серіалі «Добрі передвісники»

Валійський актор Майкл Шин заявив, що майже весь прибуток віддає на благодійність. Зокрема, він продав свої два будинки, щоб провести Чемпіонат світу з футболу серед бездомних, повідомляє BBC.

Зірка серіалів «Майстри сексу» та «Добрі передвісники» стверджує, що став «некомерційним актором» і діє фактично як благодійна організація.

Так, у 2019 році він виявив, що проведення Чемпіонату світу з футболу серед бездомних у Кардіффі під загрозою через брак фінансування. Річний бюджет турніру складає два мільйони фунтів.

Тож Майкл Шин вирішив продати своє житло в США й у Великій Британії, щоб люди, яким бракує житла, змогли пограти у футбол. Актор стверджує, що на той час ця нерухомість була фактично всією його власністю.

Чемпіонат серед бездомних (Homeless World Cup) зазвичай фінансує УЄФА. На турнір привозять сотні бездомних з п’ятдесяти країн світу. Організатори вважають, що бездомні люди, беручи участь, стають більш упевненими в собі та змінюють своє життя.

Шин визнавав, що критики називали його champagne socialist («соціалістом із келихом шампанського») — так у Британії називають заможних людей вищого класу, які позиціюють себе борцями за соціальну справедливість.

Зазначимо, що у США волонтери, які займаються проблемою бездомності, вважають, що найкраща допомога бездомним — це житло. Вони закликають передусім спрямовувати гроші на будівництво соціального житла та притулків замість неефективних заходів, що коштують мільйони доларів.

Фінляндії вдалося втричі скоротити кількість бездомних саме завдяки забезпеченню цих людей житлом.

Читайте також: Кандидат у мери Лондона пропонує бездомним заощадити собі на житло

Також дослідники експериментували з наданням бездомним грошей. Як виявило канадське дослідження, те, як бездомні розпоряджаються значною сумою грошей, суперечить стереотипам. Люди витрачають на їжу, одяг і оренду житла, натомість витрати на алкоголь, сигарети та інші наркотики суттєво знижуються.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button