Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23652 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: LIGET BUDAPEST / Palkó György

У Будапешті відкрили Будинок угорської музики, збудований за проєктом японського архітетора Соу Фудзімото, — одну з найочікуваніших будівель року, повідомляє ArchDaily.

Музей розмістили між дерев Варошлігета, міського парку. За задумом, споруда розчиняється у природі завдяки скляним об’ємам і перфорованому даху.

Фудзімото використав 94 суцільних теплоізоляційних скляних панелей, щоби створити повністю прозорий фасад, що розмиває межу між екстер’єром й інтер’єром. Крізь дах проростають дерева.

Всередині розмістили галереї для музейної експозиції, концертні зали та сцену просто неба. Відвідувачів знайомлять з історією європейської музики з акцентом на угорській культурі, аж до естради 1957-1993 років.

Експозицію розмістили на підземному поверсі, на першому — простори для виступів, а на верхньому рівні, до якого веде біла спіраль сходів, — аудиторії, бібліотека та офіси.

Один з найцікавіших елементів будівлі — напівсферичний акустичний купол. Ця структура інспірована сферою, яку розробив для експо-1970 в японській Осаці композитор Карлхайнц Штокгаузе. Так само концертна зала в Будинку угорської музики покликана створити імерсивний 3D-досвід для слухачів. Звук іде з понад 30 динаміків, розташованих з усіх боків.

Будівля отримала сертифікат енергоефективності BREEAM завдяки особливій системі опалення та охолодження, а також збору дощової води.

Читайте також: 12 найочікуваніших будівель 2022 року за версією Dezeen

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button