Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сфера таксі в Україні – майже на 100% тіньова, а водії таксі працюють по 12 годин 6 днів на тиждень. Це понад 72 години робочого часу при законодавчій нормі 40. І за це отримують 15-20 тисяч гривень на місяць на власному авто та майже у два рази менше на автівці з парку.

Докладніше про те, як ринок все вирішив і чи виграв від цього хтось, окрім великого бізнесу – читайте у статті:

Таксисти працюють по 12 годин на день за 500 доларів на місяць. Як влаштована ця сфера в Україні?

Водій Сергій поділився з нами розрахунками своїх заробітків з Uklon за минулий місяць. 

«Загалом заробив 30 000, з вирахуванням комісії залишилося 25 000 гривень. За місяць близько 3 500 км пробігу в кращому випадку. В середньому витрачав 13 літрів газу на 100 км, тобто всього 455 літрів. На паливо пішло 8500 гривень. на пальне. В результаті лишилося 16 500 грн. З них потрібно обслужити — мийка щодня. А за виведення безготівкових коштів Uklon бере додаткову комісію 2,5%. З суми, яка лишається потрібно ще харчуватись, і відкладати на амортизацію. Так що арифметика тут вкрай сумна», — завершує Сергій.

Сергій розповідає, що у хороший день у негоду за 12-14 годин можна «брудними» заробити 3 000 гривень (без вирахування комісії та вартості пального). У звичайний день вдається отримати 1500-2000 гривень за 200 км пробігу. Якщо від цієї суми відняти витрати на паливо та комісію Uklon, яка становить 17%, залишиться від 700 до 1000 гривень за день. З цих коштів ще потрібно поїсти, а якщо відкласти й на амортизацію — практично нічого не лишається.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button