Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: t.me

На територію екопарку Осокорки біля озер Тягле, Небреж, Мартишів, де Stolitsa Group будує три житлових комплекси, знову почала заїжджати техніка та активізувалися роботи. Забудовник має намір побудувати там парк з атракціонами, пише «Сьогодні».

Місцеві жителі почали перекривати в’їзд техніки на будівельні майданчики. У той час представники інвесторів вважають, що подібні дії – це злочин, і обіцяють звертатися до поліції.

На цьому тижні питання забудови на Осокорках розглядали на засіданні екологічної комісії Київради. За словами депутатки Аліни Михайлової, нещодавно з’явилася ініціатива від забудовника щодо забудови озер Тягле і Небреж парком з атракціонами.

«Це обговорювалося на засіданні екологічної комісії Київради. І це при тому, що там вже створено офіційний ландшафтний заказник. Забудовник, попри підписаний меморандум, намагається будь-якими шляхами вибити собі цю територію, у цьому випадку будівництвом на місці озер парку атракціонів», – розповіла депутатка.

Вона доповнює, що забудовник поки що не може розпочати роботи, оскільки немає рішення Київради. А меморандум, на який посилаються представники забудовника, – це лише домовленість, яка не має юридичної сили.

Наприкінці минулого року у Київраді намагались протягнути рішення, які передбачали відмову від спорів щодо продовження договорів оренди землі, що означає розблокування будівництва. Голосування так і не відбулось.

На Осокорках місцеві жителі хочуть облаштувати на території, ближчій до житлової забудови, парк, а на решті – лишити неторкану дику природу. Вони зазначають, що приблизно так «парк імені Рильського переходить у Голосіївський ліс».

У жовтні минулого року влада Києва анонсувала будівництво парку біля озера Тягле протягом двох років. З ініціативою будівництва до міста нібито звернулась фейкова організація, яку створили напередодні презентації. За її проєктом, замість 650 гектарів екопарку облаштують вдвічі менший парк у санітарній зоні двох підприємств.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button