Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На наступному засіданні Київрада обговорюватиме перейменування російських і білоруських топонімів в столиці, а також демонтаж пам’ятників, пов’язаних з РФ або Радянським союзом у столиці. Про це повідомила депутатка Ксенія Семенова.

За її словами, до першого травня Київрада прийматиме пропозиції щодо перейменування, а до дев’ятого травня відбуватиметься обговорення в онлайні.

Найбільше назв, які пропонують перейменувати, – російського походження. На мапі можна помітити, що майже всі комуністичні пам’ятники зосередженні в центрі Києва.

На Гугл-мапі, яку створив Валентин Майданюк, позначено, де саме знаходяться вулиці з ворожими назвами. Там можна запропонувати як можна їх перейменувати.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, перейменування точно торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграда, бульвару Дружби Народів, станцій київської підземки «Героїв Дніпра» та «Мінська».

Очікується, що найближчим часом на сайті КМР буде розміщено офіційний перелік об’єктів із запропонованими варіантами нових назв. Кияни зможуть взяти участь у громадському обговоренні за спрощеною процедурою.

В Україні масово почали перейменовувати вулиці та демонтувати пам’ятники, пов’язані з РФ. Ми писали, що в низці західних українських міст знесли пам’ятники Пушкіну. А керівник київського метро пропонує перейменувати станції Дружби народів, Площа Льва Толстого, Берестейська, Мінська, Героїв Дніпра. Серед нових варіантів – Василя Стуса, Євгена Патона, Валерія Лобановського, Єдності України, Вишгородська, Литовська, Героїв Ірпеня або Героїв Бучі тощо. У КП обговорюють варіант відкритого голосування за допомогою додатку «Київ цифровий».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button