Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київзеленбуд

У київському парку «Відрадний» створили мурал з зображенням собаки-винюхувача вибухівки Патрона. Художники Віталій Гідеван та Олена Нойна зобразили пса у вже звичному впізнаваному образі – в іменному жилеті, пише «Київзеленбуд».

Для малюнку загальною площею 30 квадратних метрів використали 50 балонів фарби. Кошти на створення цього міні-муралу надав меценат.

Патрон став талісманом загону піротехніків, які займаються розмінуванням територій у Чернігівській області. Як зазначали в ДСНС, тільки до 19 березня 2022 пес допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, залишених російськими військами. Патрон став символом українсько-російської війни і навіть нагороджений медаллю «За віддану службу», а його господар Михайло Ільєв — орденом «За мужність» III ступеня.

У Києві висадили десятки патріотичних квітників. У кожному районі Києва з’явилася квіткова композиція, яка символізує «незламний дух українського народу під час війни». Також зараз популярні патріотичні мурали. Нещодавно на стіні будинку на вулиці Авіаконструктора Антонова створили мурал «Свята Джавеліна». Згодом авторам прийшлося замалювати німб, проти якого виступила Рада церков.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button