Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: novy.tv

Фонд Сергія Притули запустив збір коштів на тимчасові модульні будинки для українців, які втратили дім. Серед спонсорів передусім бачать міжнародних партнерів, бізнеси з Америки та Європи.

Благодійний проєкт NEST передбачає забезпечення модульним будинком тих, чий дім зруйновано війною, але лишилася земельна ділянка. Таким чином передбачається дати можливість повернути переселенців і біженців саме на їхню землю.

«Якщо у сім’ї біля зруйнованого будинку є шмат землі, ми привеземо і поставимо їм будинок. Це не тимчасове поселення, люди не стають переселенцями. Родина у себе вдома», — цитує Притулу Новий канал.

Модульне житло збирається з сендвіч-панелей, без фундаменту, комфортне при температурах від -15 до +30, розраховане щонайменше на п’ять років експлуатації. На зведення одного будинку йде п’ять днів. У мінімальній комплектації є спальня, ванна та кухня.

Фото: novy.tv

Будинки також передбачають підключення до води, каналізації, опалення, електрики та інтернету — із встановленням будинку, і з підключенням до мереж безкоштовно допомагають працівники фонду.

Один модуль коштує п’ять тисяч доларів. За належного фінансування виробництво, розташоване біля Вишневого, дозволяє продукувати до 500 модулів на місяць.

Перший будинок встановили для родини Кириленків у Макарові Київської області. Він складається з п’ятьох модулів, зокрема з трьох спалень, кухні і ванної. Родина заїхала туди 31 липня. Кошти на нього зібрали американські школярі з Айдахо.

Родини, які потребують такого житла, відбирає ОТГ, повідомляє The Village Україна. Проєкт збираються реалізувати передусім у деокупованих районах Київської, Сумської і Житомирської областей.

Читайте також: Фонд дарує переселенцям мобільні будиночки з усіма зручностями

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button