Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київзеленбуд

У Печерському районі Києва на Фортечному тупику (раніше Тверському) облаштують сквер. Київзеленбуд показав перші ескізи концепції майбутньої зони відпочинку.

Мешканців міста запрошують долучитись до обговорення графічних матеріалів скверу та запропонувати свої ідеї та пропозиції, пише депутатка Київради Зоя Ярош.

Територія майбутнього парку розташовується біля пам’ятки архітектури «Вали і рови Васильківського укріплення Київської фортеці 1832-1839 рр». Мешканці прилеглих будинків вже котрий рік активно борються проти незаконної забудови та відстоюють право на створення зеленої зони.

На найближчому пленарному засіданні буде розглядатися питання про зміну цільового призначення ТОВ «Расмус» земельної ділянки для реконструкції нежитлових приміщень під житловий комплекс. Земельна ділянка розташовується в центральному історичному ареалі Києва та входить в межі охоронної зони пам’ятки. 

ТОВ «Расмус» хоче побудувати житловий комплекс на вулиці І. Брановицького, 3 та Фортечному тупику, 4. Компанія з оточення Столара-Кушніра отримала містобудівні умови та обмеження на нього, дозволена висота – 25 поверхів, писали Наші Гроші. 17 вересня 2020 року земельна комісія підтримала зміну виду використання ділянки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button