Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікіпедія

Київський політехнічний інститут завершує декомунізацію монументу бойової слави, розташованого біля входу до парку, повідомляють у студраді.

Перефарбування пам’ятника. Фото: t.me/sr_kpi

У червні адміністрація КПІ вирішила оновити пам’ятник — замінити орден-зірку з гербом СРСР на герб університету, а також перефарбувати червону стелу. Зараз монумент перефарбовують, зірку вже знято.

Перефарбування пам’ятника. Фото: t.me/sr_kpi

Монумент, присвячений загиблим у роки Другої світової війни викладачам і студентам політеху, було встановлено 1967 року. На торці прямокутної бетонної стели розміщено горельєф з фігурами чоловіка у військовому строї та жінки. 

На одному боці стели викладено напис «Мужнім, самовідданим, непереможним», а з іншого — цитату Андрія Малишка «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смepтi на землі».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button