Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
unsplash

«Укренерго» закликає українців добровільно зменшити споживання електроенергії зранку. Сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживала на 6% більше електроенергії, ніж учора, тому компанія вимушено застосувала обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях.

Зараз головна причина обмежень споживачів – необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами: «більшим буде споживання, то більше буде обмежень».

В Укренерго просять ставитися до електроспоживання «розсудливо» вранці – з 8:00 до 11:00 години і ввечері – з 17:00 до 23:00. Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади, додали в Укренерго.

Після  обстрілів об’єктів енергетики десятого жовтня українців закликали обмежити електроспоживання з 17:00 до 22:00. Це можна зробити, не вмикаючи енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі й кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні й посудомийні машини.

Десятого жовтня у центральних регіонах та Києві, де вводили примусові обмеження споживання у вечірні години знизилося на 26,5%. З них майже 10% – добровільні обмеження енергоспоживання з боку громадян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button