Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Знесене 11 жовтня погруддя Пушкіна. Фото: Вікіпедія

Музей історії Києва готовий взяти в колекцію знесені в процесі дерусифікації пам’ятники, повідомила виданню «Великий Київ» директорка музею Діана Попова.

«Подібні предмети ще не представлені в музейній колекції, тож могли б стати важливим доповненням для майбутньої розповіді про міський простір Києва, його ідеологічне маркування», — зазначила вона.

Наприкінці травня Київрада ухвалила рішення про демонтаж низки пам’ятників і меморіальних дошок, «що відображають радянські та росйські історичні та пропагандистські наративи». Проєкт розробили Аліна Михайлова та Ксенія Семенова.

У переліку об’єктів, затверджених до знесення, — демонтована ще у квітні композиція під Аркою, а також розташована поряд композиція на честь Переяславської ради; кінна статуя Щорса; серп і молот на мосту Патона та погруддя Пушкіна біля Транспортного університету, яке днями, не дочекавшись виконання рішення, повалили невідомі.

У рішенні також передбачається прибрати з оздоблення обеліску на площі Перемоги зображення Леніна та замінити дату початку Другої світової з 1941 на 1939 рік. Так само з оздоблення станції «Героїв Дніпра» приберуть георгіївську стрічку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button