Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ескізна візуалізація

Візуалізації реконструкції Житнього ринку не відображають оригінальної конструкції будівлі, що викликало занепокоєння у спільноти «Зберегти Квіти України».

Рендери було опубліковано у матеріалі журналу Фокус. Це лише попередні ескізи, повного проєкту поки немає. Однак захисники модерністської спадщини Києва пам’ятають про такі прецеденти, як кінотеатр «Зоряний», де внаслідок «реконструкції» було повністю знищено первинний вигляд будівлі, а також втрачено функцію кінотеатру. 

Ескізна візуалізація

«Незважаючи на те, що директор ринку та інвестор у своїх інтерв’ю заявляють про усвідомлення цінності будівлі та намір її зберегти, на 3D-візуалізаціях ми бачимо дивні колони в інтер’єрі й не бачимо оригінальну стелу при вході на ринок», — коментують у спільноті.

Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Зазначається, що містяни готові ставати на захист будівлі й чекають на оприлюднення повного проєкту.

Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Нагадаємо, капітальний ремонт модерністської будівлі проводитиме німецький підприємець Флоріан Болен. Він орендуватиме другий поверх, де планує створити фудкорт. Перший поверх залишиться продуктовим ринком.

Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button