Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

У Львові на вулиці Івана Франка, 157б облаштують сквер. Раніше ділянку намагалися забудувати, повідомляє управління земельних ресурсів міськради.

Ділянка площею 0,41 га отримала кадастровий номер і проєкт землеустрою, який розробило ТзОВ «Гід-Проектбуд» за 20 тисяч гривень.

2011 року цю ділянку отримав благодійний фонд «Нова Галичина» – нібито для будівництва медичного центру та реабілітації. Проте невдовзі документи намагалася отримати вже інша організація – ГО «За рівні права та можливості», що позиціонувала себе організацією, що допомагає людям з інвалідністю, але надати пакет документів на підтвердження не змогла. Тож ЛМР відмовила їй в оформленні документів на землю.

Відтак ГО «За рівні права та можливості» чотири рази зверталася до суду з позовом проти ЛМР. Після невдалих спроб ГО звернулась до міськради, щоб їй надали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо сусідньої ділянки – нібито для облаштування та обслуговування майданчика дозвілля та спорту для людей з особливими потребами. Проте місто відмовило на законних підставах, керуючись нормами земельного законодавства.

У 2020 році цю ділянку місто включило до переліку скверів Сихівського району, а мешканці подавалися на Громадський бюджет, щоб облаштувати парк-сквер на вул. Карманського, 6а та Франка 157б. Проте проєкт не набрав необхідну кількість голосів.

Тепер сесія ЛМР має ухвалити рішення про сквер та передати його на баланс Сихівської районної адміністрації.

Фото: facebook.com/lvivmistobud

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button