Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Maksym Tymchyk / Unsplash

У застосунку Київ Цифровий завершилося опитування щодо нових назв трьох станцій метро Києва та кількох вулиць. Воно тривало тиждень — з четвертого до 11 січня.

76% респондентів згодні, аби станція «Дружби народів» називалася «Звіринецька».

90% висловилися за те, щоб іще не збудована станція гілки на Виноградар з проєктною назвою «Проспект Правди» називалася б «Варшавська». Йдеться про мікрорайон новобудов ЖК «Варшавський» — саме туди протягнули нову лінію.

83% користувачів застосунку проголосували за перейменування станції «Площа Льва Толстого» на «Площу Українських Героїв». Аналогічно пропонують перейменувати саму площу, а вулицю Льва Толстого переназвати на честь Гетьмана Павла Скоропадського. Ці три пропозиції йшли пакетом в одному питанні.

Якщо вулицю Льва Толстого перейменують на Скоропадського, в Києві буде дві вулиці з однаковою назвою. У КМДА запропонували перейменувати іншу вулицю в Печерському районі на честь ексмера Олександра Омельченка, який найбільше запам’ятався знищенням київського трамвая, перебудовою Майдану Незалежності та участю в смертельних ДТП. Однак учасники голосування таку ідею не підтримали.

Водночас респонденти проголосували за те, щоб бульвар Перова став Воскресенським проспектом, а проспект Визволителів отримав назву на честь Георгія Нарбута.

За кожне з питань голосували приблизно 21-22 тисячі містян.

Навесні 2022 року Київський метрополітен пропонував перейменувати станцію «Берестейську» на «Бучанську», «Площу Льва Толстого» — на «Василя Стуса», «Героїв Дніпра» — на «Героїв України», «Мінську» — на «Варшавську», а «Дружби народів» — на «Ботанічну».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button