Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: instagram.com/ukraineisrael

Верховний Суд визнав будівництво житлового хмарочоса на проспекті Перемоги, 50-А в Києві незаконним. Про це повідомляє адвокат Олександр Дядюк, який презентував у суді Департамент містобудування КМДА.

Фірма «Ексон Прем’єр Шулявська» почала зводити будинок фактично на території скверу «Слава танкістам», що поряд із архітектурною бібліотекою Заболотного, неподалік від станції метро «Шулявська».

Будівельний майданчик навесні 2022 року. Фото: facebook.com/ukraineIsrael.realestate

Проєкт ЖК 50 Avenue передбачав будівництво двох башт, найвища з яких, як випливає зі схеми на сайті, сягала б 51 поверху. За словами адвоката, «будівництво гіпервисотного і гіперважкого монстра прямо над лінією метрополітену… загрожувало б життю всіх, хто їхав метро».

Зображення: 50avenuekiev.com

Забудовник подав касаційну скаргу на Департамент архітектури, та Верховний суд відхилив її. Рішення поки немає у судовому реєстрі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button