Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: SN.CHE / Pexels

Історичний центр Чернігова планують включити до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, заявив міністр культури Олександр Ткаченко, повідомляє Суспільне.

«Кілька історичних центрів наших міст у нас зараз, так би мовити, на олівці. Очевидно, що це ті, які мають відому у світі історичну спадщину. Принаймні це можна сказати про Чернігів», — зазначив Ткаченко.

Чернігівська міськрада вже сформувала робочу групу, яка незабаром почне готувати всі необхідні документи.

«Нас консультують і допомагають наші колеги з Польщі, ми ведемо з ними перемовини. Для нас процедура подання документів буде у пришвидшеному темпі, це дійсно дуже потрібно нашому місту. За попередніми даними, ми хотіли б вкластися в один рік», — розповів голова управління культури Чернігівської міськради Олександр Шевчук.

Які саме об’єкти історичного центру Чернігова увійдуть у список, наразі не розголошують.

Днями до списку світової спадщини ЮНЕСКО включили історичний центр Одеси. Це дає місту доступ до посилених механізмів міжнародної, технічної та фінансової допомоги, яку Україна може запросити, зокрема за потреби відбудови.

Водночас статус накладає й обов’язки на міське керівництво: прибрати із центру міста чужорідні елементи, установити поверховість будівель, створити пішохідні набережні та припинити стихійну забудову берегової лінії, зазначає LB.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button