Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Serhiy Ristenko

Третій день поспіль в енергосистемі відсутній дефіцит потужності та не встановлюються ліміти споживання, повідомляє «Укренерго». Завдяки цьому міста мають можливість відновити роботу електричного громадського транспорту.

Так, у Дніпрі 14 лютого електротранспорт відновлює роботу в штатному режимі та без обмежень. В Одесі вчора, 13 лютого, трамваї та тролейбуси вийшли на маршрути.

Наприкінці грудня у Києві через дефіцит електроенергії ухвалили рішення щодо припинення роботи наземного електротранспорту – трамваїв та тролейбусів. На всіх маршрутах наземного електротранспорту курсують автобуси. Кияни скаржаться, що їх не вистачає, та створюють відповідні петиції до влади. Досі у столиці повноцінний рух електротранспорту не відновили.

13 січня у Києві відновили рух трамвайних маршрутів Борщагівської лінії швидкісного трамвая №1 та №3. 31 січня відновили рух трамваї №5 на Лівому березі. 13 лютого – тролейбусний маршрут №31, що курсує від вулиці Милославської до станції метро «Лук’янівська».

У групі «Управа КПТ» писали, що 17 лютого офіційно у Києві будуть проводити заміри електроспоживання. У цей день «Київпастранс» планує практично повністю відновити рух електротранспорту.

Сьомого лютого об’єднання «Пасажири Києва» підрахувало, що столиця може відновити роботу всіх тролейбусів у вихідні дні. За даними на 2019 рік, середня потужність електроживлення усіх тролейбусів і трамваїв у Києві, які водночас були на лінії – 535 одиниць, – 30 МВт. В обсязі споживання столиці це близько 2-3%, коментує співзасновник «Пасажирів Києва» Олександр Гречко.

«Вже третій день поспіль відсутній дефіцит електроспоживання, немає сильних морозів. У випадку відсутності обстрілів та аварійних ситуацій – настав час запускати наземний електротраснпорт», – каже Гречко, додавши, що у помірному режимі електротранспорт зараз може їздити без проблем.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button