Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Henrique Hanemann

Компанія Gradus провела перше в Україні дослідження про ставлення українців до стерилізації тварин. Дослідження показало, що 82% українців вважають стерилізацію дієвим та необхідним методом для боротьби із неконтрольованим розмноженням безпритульних тварин. До того ж стерилізація може продовжити життя тварини на 3-5 років та суттєво зменшує ризик появи пухлин та низки інших захворювань.

Фахівці стверджують, що проблема неконтрольованого розмноження стає нагальною, адже через війну багато тварин залишись без дому, були покинуті чи втекли. Так, за даними UAnimals, одна пара котів та всі їхні нащадки протягом семи років можуть народити 420 тисяч кошенят, а одна пара собак та їхнє потомство за цей же період — 84 тисячі цуценят.             

Стерилізація, на думку експертів, є найефективнішим і найгуманнішим рішенням для боротьби з неконтрольованим розмноженням безпритульних тварин. До того ж дослідження показало, що 63% українців визнають проблему безпритульних тварин. Половина усіх опитаних підтримують стерилізацію тварин за будь-яких обставин і 38% — підтримує стерилізацію за наявності для неї об’єктивної причини.

Україна входить в десятку країн з найбільшою кількістю безпритульних тварин.

Щодо домашніх тварин, то відповідальні господарі все більш свідомо підходять до здоров’я своїх улюбленців. Так, за даними опитування 50% власників котів та 28% власників собак стерилізували своїх улюбленців. Більшість респондентів зазначили, що вони вирішили стерилізувати свого улюбленця за власним бажанням (66% власників котів та 58% власників собак).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button