Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Hannah Busing / Unsplash

Від першого червня кетерінг-сервіси в Таллінні муситимуть використовувати лише багаторазовий посуд на публічних заходах, повідомляє мерія столиці Естонії.

Поки що вимога щодо багаторазового пакування стосуватиметься публічних заходів, розрахованих менш як на 30 тисяч відвідувачів. Також дозволятимуть одноразові соломинки та палички для розмішування напоїв, не виготовлені з пластику.

Крім того, дозволено деякі види пластику. Звичайний та біопластик (виготовляється із біомаси, такої як крохмаль, але не компостується) підпадають під обмеження, натомість біорозкладний (такий, що розкладається за певних умов) та оксорозкладний можна використовувати.

А починаючи з першого січня 2024 року заборона на використання одноразового посуду на подіях пошириться на всі види заходів по всій Естонії.

У перспективі планують повністю перевести сферу обслуговування на багаторазове пакування страв і напоїв, що продаються на виніс та для доставки. 

Цього місяця у Таллінні запустили спільний проєкт муніципалітету зі стартапом Ringo Eco, повідомляє TheMayor.EU. Останній створив платформу, яка заохочує споживачів поверати використане пакування. Споживач платить депозит, який повертається після того, як віднесе посуд до однієї з 200 скриньок Ringo, розміщених у місті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button