Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23539 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Олександр Возний

В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА відреагували на заклики містян врятувати озеро Синє на Виноградарі, яке міліє та засмічується. Його очільник Олександр Возний заявив, що в цьому році планують розчистку та благоустрій водойми.

За його словами, після проведення наукового дослідження було встановлено, що причини обміління Синього мають природний та техногенний характер. До перших належить підвищення температури повітря (а отже зростання випаровування) та замулення джерел живлення, до причин техногенного характеру – водопониження внаслідок будівництва житлового масиву та автомобільних доріг, які стали штучною перешкодою для підземних та поверхневих вод.

Проєктними рішеннями передбачається виконати розчищення озера на глибину п’ять метрів для розкриття ґрунтових джерел, що спричинить додаткове наповнення, а також покращить екологічний стан озера. Крім того, планується виконати розчистку з’єднувальної протоки та об’єднати озеро в кільце для зрівнювання рівнів води та запобігання застою.

В 2017 році озеро Синє та 16 гектарів навколо нього отримали статус парку. В міськраді анонсували розчищення озера та створення парку «Синооозерний», а Київзеленбуд навіть публікував попередні ескізи благоустрою. Три роки тому КП «Плесо» провело тендер на дослідження причин обміління — його планували завершити за три місяці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button