Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В портовому єгипетському місті Александрія здали в експлуатацію десятисмугову автомобільну розв’язку, яку збудували просто на пляжі.

В офіційному повідомленні зазначається, що пляж вважається одним із найкрасивіших у місті, з м’яким піском і лазуровою водою. Саме тому необхідно було розширити автодорогу вздовж набережної за допомогою додаткових чотирьох смуг для автомобілів, щоб «усе поїхало».

Початок будівництва

В уряді переконані, що будівництво шляхопроводу просто на пляжі не просто допоможе зменшити затори, але й знизить рівень забруднення повітря та приваблюватиме більше туристів.

Читайте також: Шарм-ель-Шейх обнесли бетонною стіною й колючим дротом, щоб врятувати туризм

Початок будівництва

Будівництво шляхопровода з тунелем і пішохідним мостом почалося влітку минулого року. Тоді ж і закрили пляж, який місцеві називали Бо-Ріваж — за назвою готелю, зразка колоніальної архітектури, збудованого на початку ХХ століття швейцарцями, зараз вже знесеного. Пляж можна побачити у багатьох класичних єгипетських фільмах.

Google Maps

Уряд запевнив, що проєкт роками аналізувала команда фахівців Александрійського університету, і після завершення будівництва пляж залишиться незмінним. Малося на увазі, що шляхопровід вивищується над рівнем землі. Чиновники заявили, що шляхопровід якраз даватиме тінь у спекотні дні.

Візуалізація проєкту «Міст Анвара Садата»

Будівництво викликало обурення в містян. Зокрема, посилалися на законодавство, яке забороняє будувати ближче, ніж за двісті метрів від берегової лінії. Окрему лють викликали візуалізації пішохідного містка, який виглядав непридатним для користування. Жителі казали, що нестерпно бачити, як чарівна колись Александрія з кожним роком все більше нагадує Каїр.

Читайте також: У Каїрі зводять шляхопровід в кількох сантиметрах від житлових будинків

Початок будівництва

Нагадаємо, через критичні помилки містопланування Каїра поряд із ним будують Нову адмінстративну столицю, про яку «Хмарочос» докладно розповідав.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button