Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цьогоріч компанія «Росток» збудувала на бульварі Вацлава Гавела, 2 торговельний центр на місці спортивних майданчиків, заявила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Компанія володіє палацом культури «Росток» з 1992 року, а з 2000 року орендує землю під будівлею. У 2020 році забудовник переконував місцевих мешканців, що спортивний майданчик залишиться — футбольне поле та тенісні корти планували розмістити на покрівлі. Цей стадіон мав зайняти всю площу покрівлі — 5 тисяч квадратних метрів.

Зараз ТРЦ намагаються ввести в експлуатацію. Будівля суперечить проєкту, за словами депутатки.

«Звичайно, ніяких футбольних полів насправді ніхто і не збирався робити. ДІАМ у введенні в експлуатацію відмовляє. Ну бо нема полів, — пише Семенова. — Будуть пробувати змінити проєкт і викинути звідти поля».

Компанія «Росток», зі свого боку, заявила, що облаштування спортивного майданчику є фінальним, косметичним етапом та «мізерною частиною» робіт.

Водночас забудовник повідомляє, що планував облаштувати тенісні корти власним коштом, але війна внесла великі корективи», і грошей на оздоблювальні роботи, зокрема, на майданчик, уже немає. Тому зараз шукають інвестора в обмін на безоплатне передання покрівлі в експлуатацію на сім років. При цьому компанія пропонує Семеновій допомогти знайти такого інвестора.

Кінцевий бенефіціар компанії «Росток» — Ігор Масол, син Віталія Масола, прем’єра часів Леоніда Кучми. Бізнес-партнером Ігоря Масола, за інформацією ЗМІ, є депутат Київради від «Єдності» Сергій Кримчак. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button